fbpx

Welke huizen staan er momenteel te koop in Stabroek ?

Instapklaar half open bebouwing, tuin, garage, 4 slaapkamers

Vaste prijs 392.700 €
grondoppervlakte

295 m²

bewoonbare oppervlakte

168 m²

4 slk

Gelegen in een rustige doodlopende straat vlakbij winkels en scholen. 10 min van Antwerpen

Niet gevonden wat je zocht ?

Schrijf je dan in in ons zoekersbestand

en ontvang als eerste een mail bij een 

nieuwe woning die te koop komt


Woning kopen in Stabroek

Als je een huis, appartement of grond wil kopen in Stabroek is het allicht belangrijk om ook eerst eens even te bekijken hoe het dagelijks leven in Stabroek eruit ziet. Hoe ziet Stabroek eruit ? Wat soort van gebouwen staan er het meest ? Zijn de verbindingen goed ? Zijn er voldoende winkels ? Wat valt er te beleven op sportief en cultureel vlak ? Zijn er voldoende groene plekken om te genieten van de natuur ? Dat allemaal kan je hieronder lezen 

Stabroek :

Rustig wonen vlakbij Antwerpen

Natuur in Stabroek

Stabroek is nog een dorp waar in de buitenwijken nog redelijk veel groen is. Het meest bekend is het Moretusbos aan het Kasteel Ravenhof dat mee aansluit aan de Kalmthoutse Heide. Verder zijn er vooral Scheldepolders en het natuurgebied De Kuifeend in de Antwerpse haven.

Wonen in Stabroek

Stabroek kent 18.798 inwoners in 2022. Het aantal inwoners is duidelijk stijgend. Op 10 jaar is de bevolking met 4,27 % gestegen.

Aantal inwoners Stabroek


Dat lag niet aan het aantal geboortes maar vooral aan de instroom van nieuwe inwoners die Stabroek duidelijk hebben leren kennen. Elk jaar komen er meer dan 1200 inwoners naar Stabroek wonen, terwijl er 1097 emigreren. Gemiddeld wonen er nu 877 per km² en dat is iets hoger dan het gemiddelde in de provincie Antwerpen. (bron : provincie.incijfers.be). Wonen in Stabroek doe je in alle rust, met vriendelijke buren die nog goedendag zeggen en graag een babbeltje slaan. De meeste wijken hebben gesloten bebouwingen, maar ook half-open bebouwing en open bebouwing komen af en toe te koop in Stabroek. Je kan hier ook nog landbouw vinden en op de typische landbouwweggetjes fietsen of wandelen. 

Een aantal bekende namen uit Stabroek zijn de actrice Janine Bischops en de Fixkes (muziekband)

Mobiliteit in Stabroek

Qua mobiliteit bezit Stabroek geen treinstations, maar autostrade A12  zorgt ervoor dat je snel in Antwerpen of Bergen op Zoom in Nederland bent. Bussen zorgen voor de korte verplaatsingen naar de buurtgemeentes. 

Ontspanning in Stabroek

Stabroek kent nog enkele traditionele folklore festiviteiten zoals het gansrijden in februari waarbij de kop van de gans wordt afgetrokken terwijl men er onder rijdt (tegenwoordig met een namaakkunstgans). Er is een dorpsdag eind september, een kermis en jaarmarkt. Voor de sportievelingen is er de lokale wielerwedstrijd Sluitingsprijs. Voor de jongeren worden er regelmatig fuiven georganiseerd.  Alle info op de website van de gemeente Stabroek. Bezienswaardigheden in Stabroek zijn o.a. het Kasteel Ravenhof met het Moretusbos waar je fijn kan wandelen, Schans van Smoutakker (een oud Fort waar je nog vleermuizen kan vinden), Fort van Stabroek en de Sint Catharinakerk uit de 17e eeuw. 

Je hebt in Stabroek ook een bloementuin waar je zelf je bloemen mag plukken.

Winkelen in Stabroek

Voor de dagelijkse behoeften kan je zeker terecht in de vele supermarkten en lokale winkels van Stabroek. Je vindt er zo goed als alles. Alle winkels zijn grotendeels geconcentreerd in 1 straat en plein. Er zijn ook enkele kledingszaken, maar eerder beperkt. 

Waarom een huis kopen in Stabroek via Immo P ?


Aangezien ik zelf in de buurt woon van Stabroek, kan ik jou als koper heel veel vertellen over wat er allemaal te beleven valt in Stabroek en welke wijken het beste aanpassen bij jouw levensstijl en wensen. Wil je overal kortbij wonen zodat je te voet of met de fiets kan gaan winkelen en direct kan sporten in de fitness of een pint gaan drinken in het café om de hoek ? Of wil je liever in alle rust wonen, ver van alle drukte ? Ik geef je daar een uitgebreid antwoord op zodat je de juiste keuze kan maken welke woning het meest geschikt is voor jou.

Met mijn meer dan 15 jaar ervaring in vastgoed, kan je ook gerust zijn dat je goed begeleid wordt in jouw aankoop. Zo reken ik steeds exact uit wat alle kosten zijn waar je moet mee rekening houden bij een aankoop van een woning. Je hebt niet alleen de registratiekosten en de notariskosten voor de aankoop, maar ook bijvoorbeeld de notariskosten voor de hypothecaire lening. Die informatie is essentieel om een totaalbeeld te krijgen van jouw grootste uitgave van jouw leven.

Een goede begeleiding met de juiste informatie, daar sta ik garant voor.

Wil je een bezichtiging voor een huis in Stabroek ?

Niet gevonden wat je zocht ? Dan zijn deze huizen in de buurtgemeenten misschien wel iets voor jou

huis te koop in Antwerpen
huis te koop in Hoevenen
huis te koop in Kapellen
huis te koop in Essen

OF je kiest toch voor een appartement in Stabroek of een bouwgrond in Stabroek