Over ons

Immo P is een éénmanszaak geleid door Patrick Oostens.

Het grote voordeel van een éénmanszaak is dat van begin tot einde met de grootste zorg en professionaliteit jouw belangen worden behartigd, waardoor het beste resultaat wordt gegarandeerd !

De persoon die je leert kennen tijdens een eerste gesprek, is ook dezelfde persoon die effectief de verkoop van jouw appartement of huis zal uitvoeren, waardoor je er kan op vertrouwen dat die jouw woning volledig kent en alle voordelen goed kan overbrengen aan de kopers. Dat is tenslotte de meerwaarde van een makelaar : een goede verkoper zijn.

Ik startte mijn carrière nog tijdens mijn studies als licentiaat (master) handels- en financiële wetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen, vandaag een faculteit aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL). Tijdens deze Master werd de nadruk gelegd op financiële vakken zoals wiskunde, boekhouding, fiscaliteit, statistiek, maar ook op rechtsvakken, economie en verzekeringen en tenslotte op 4 talen : Nederlands, Frans, Engels en Duits. Een stevige basis om alle administratieve taken van een makelaar goed te kunnen uitvoeren, zoals het opstellen van een compromis, weten waarop je recht hebt en financieel advies.

Verkopen is van in het begin van mijn carrière mijn passie en beroep geweest. Eerst als verzekeringsagent bij UAB Verzekeringen (nu AXA Belgium), waar ik opgeleid ben door één van de beste verkopers in ons land : Walter Spruyt. Een ex-commercieel directeur van Hugo van Praag en sinds meer dan 20 jaar succesvol consultant in verkoop voor zowel grote als kleine ondernemingen.

Tussen 1996 en 2001 was ik sales manager bij UAB Verzekeringen, met als taak het motiveren, leren verkopen en productkennis bijbrengen van verzekeringsagenten.

In 2001 verliet ik UAB en startte als onafhankelijk makelaar in verzekeringen en kredieten. Het vergelijken van alle producten op de markt en daar de beste uitkiezen is iets wat ik zeer graag doe. Op die manier kan ik  jou als klant garanderen dat je de beste deal hebt op de markt voor al jouw verzekeringen en hypothecaire leningen.

Tussen 2003 en 2006 heb ik als consultant verkoopsopleidingen gegeven aan verschillende grote bedrijven zoals Ford, Panasonic, Coca Cola, Eurocontrol, E5-mode, en andere kleinere bedrijven.

Sinds 2006 ben ik, naast verzekeringsmakelaar en kredietmakelaar, ook actief als immobiliënmakelaar en staat eerlijkheid, constante commerciële bijscholing en innovatie bij mij hoog in het vaandel. Ik sta niet stil, maar probeer op een aangename en innovatieve manier een woning te verkopen. Meegaan met de tijd, nieuwe technieken toepassen, de nieuwste trends volgen, inspelen op nieuwe kanalen. Allemaal zaken die de verkoop van jouw appartement of huis vooruit helpen, meer potentiële kopers doet bereiken en tegen een betere prijs jouw pand doen verkopen. Het geeft jou de meeste garantie op het best mogelijke resultaat !

Ik begeleid ook kopers bij hun aankoop van een woning als vastgoedcoach of aankoopmakelaar. Op zoek gaan naar jouw droomwoning, nakijken of alles in orde is en onderhandelen over de prijs. Het levert jou de garantie dat je geen miskoop doet en je tegen de laagst mogelijke aankoopprijs aankoopt !

De energie- en telecommarkt is mijn recentste uitbreiding van mijn activiteiten. Zonnepanelen kopen of huren, de beste energieleverancier zoeken en het goedkoopste gsm abonnement aanbieden, je kan ook daarvoor  bij mij terecht.

Altijd welkom

makelaar Kalmthout

Belangrijkste opleidingen:

 • Master handelswetenschappen specialisatie financiën aan de Handelshogeschool Antwerpen (KU Leuven)
 • Vastgoedcoach, Syntra Antwerpen
 • Anti witwaswetgeving, Assuralia
 • Kredietbemiddeling, Febelfin
 • Ontelbaar opleidingen verzekeringen bij AG Insurance, AXA Belgium, Baloise, Generali, DKV Belgium, DAS, Euromex, BNP Paribas Cardif, Europ Assistance, Delta Lloyd, Securex, B-cover
 • Ontelbaar opleidingen immobiliën bij o.a. BIV (beroepsinstituut van vastgoedmakelaars)
 • Ontelbaar opleidingen verkoop
 • Diverse opleidingen hypothecaire leningen
 • Diverse opleidingen over beleggen van geld bij o.a. GFP training institute, NN Insurance, beurzen
 • Jaarlijkse update opleiding fiscaliteit personenbelasting, Lieven Van Belleghem en Pieter Debbaut, Wolters Kluwer

Lid van :

 • FSMA, Autoriteit voor financiële diensten en markten
 • BIV, Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars