fbpx

Is zelf je woning verkopen goedkoper?

Je kent wel het idee dat een makelaar alleen maar geld kost en je daarom misschien beter zelf je woning verkoopt. Maar klopt dat? Kom je dan netto een hogere verkoopprijs uit ? Hieronder de 2 opties vergeleken met elkaar.

Zelf je woning verkopen

Weet je welke documenten er allemaal nodig zijn?

Alvorens je mag starten met adverteren , dien je in België al de benodigde documenten te overleggen. Als je niet sterft, kan je daar een boete voor krijgen. Een EPC-waarde dien je bijvoorbeeld in alle advertenties verplicht vermelden. Een zinnetje als 'EPC in aanvraag' mag dus niet. Zo zijn er nog wel wat documenten die verplicht zijn en je kan dus niet zomaar met de verkoop starten.  

Foto's

Laten we zelf jouw foto's maken van jouw woning op de meest indrukwekkende manier zien? Het kan een enorme impact hebben op het aantal reacties.

 

Bereikbaarheid

Kan je overdag de telefoon opnemen en heb je tijd en zin om direct op de vele vragen te reageren? Ook van makelaars. Gaat uw werkgever er mee akkoord gaan dat u dubbele dubbele privégesprekken voert tijdens de werkuren?

 

Rondleiding 

Wat vertel je wel en niet tijdens een rondleiding? Vertel je de hele lijdensweg van verbouwingen die je allemaal gedaan hebt en hoe het huis er vroeger uitzag? En wat met alle dingen die je nog wilde doen en de mogelijkheden van het huis? Vertel je die beter wel of niet?

 

Maximale verkoopprijs

Hoe haal je de maximale verkoopprijs? Wachten tot kopers een bod doen?

 

Adverteren

Waar adverteerder je ? Welke kanalen hebben de meeste bezoekers? Bespaar je daar de beste op de kosten van adverteerder je overal?

 

Wat schrijf je in een advertentie? Wat verkoopt het beste?

Verkoopovereenkomst

Wat zet je op papier als iemand wil kopen? Ga je 2 weken wachten tot de notaris helemaal heeft aangegeven met het risico dat de vogel dan al gaat vliegen?

 

Immo P jouw woning laten verkopen

Documenten

Je loopt geen enkel risico een document te missen. Boetes kan je niet krijgen. Ik zorg voor alles.

Foto's

Met Immo P hebben we ervaring in hoe je het beste een huis presenteert. De foto's worden met een professioneel apparaat en de noodzakelijke beroepskennis genomen zodat kopers verleid worden om een afspraak te boeken.

Bereikbaarheid

Ik ben alle dagen bereikbaar van 9 tot 20 u en doe niet liever dan telefoons opnemen. Hoe meer er bellen, hoe meer bezoekers.

Rondleiding 

Inspelen op de reden waarom mensen komen kijken naar jouw woning is het allerbelangrijkste bij de verkoop. Eerste opdracht is die reden te weten komen. Door te praten over hun beweegredenen en te bewijzen dat het huis of appartement daarvoor ideaal is, wordt de woning ineens méér waard voor hen. Hierdoor steeg de verkoopprijs minimaal 5% .  

 

Maximale verkoopprijs

Er zijn verschillende technieken om er voor te zorgen dat kopers niet afpingelen. Immo P heeft daar een unieke methode voor die niemand anders toepast. Zo behaal je een veel hogere verkoopprijs . Benieuwd? Boek dan een vrijblijvend gesprek hieronder.

Adverteren

Bij Immo P willen we iedereen bereikt hebben die op dit moment op zoek is naar jouw woning. We zetten daar alle middelen voor in en garanderen een grote opkomst van potentiële kopers. O.a. Immoweb, Zimmo, Immoscoop, Immovlan, Facebook, Instagram, Youtube worden allemaal gebruikt om kopers te bereiken.  

Ik zorg er ook voor dat de tekst potentiële kopers verleidt om te komen kijken en een afspraak te boeken. Verleiden doe je niet door een saaie opsomming te geven van de kamers, maar door specifieke eigenschappen van jullie woning te vermelden en hun voordeel daarvan.

Verkoopovereenkomst

Het is van belang dat er onmiddellijk een verkoopovereenkomst wordt ondertekend, anders zouden kopers zich wel eens kunnen bedenken. Dat de juiste dingen op papier staan, is daarbij cruciaal om geldig te zijn en achteraf geen problemen te ondervinden. Bij Immo P kan u daarvoor ook op uw beide oren slapen. Er wordt niet alleen een verkoopovereenkomst ondertekend maar ook nog eens eerst berekend of de kopers wel een lening kunnen krijgen. Dubbele zekerheid !

Jouw voordelen door met Immo P te werken?

 • Werkelijk iedereen die aan het zoeken is, zal jouw woning gezien hebben omdat ik op verschillende manieren en op alle mogelijke kanalen reclame maak 
 • Méér mensen reageren door originele, professionele en opvallende advertenties die springen springen, boven alle gemiddeld 
 • Méér bezoekers waardoor jouw huis of appartement wordt gewild, de druk automatisch wordt opgevoerd en bezoekers snel beslissen
 • Een succesvolle en unieke Immo P-strategie van een vaste verkoopprijs, die al jaren bewijst dat ze goed werkt.
 • Door deze aanpak haal ik een verkoopprijs die gemiddeld 8% hoger ligt dan de werkelijke waarde van uw huis of appartement. Al eens uitgerekend hoeveel winst dat in euro is?

Een goede makelaar kost niets, hij brengt geld op

Maak kennis met de meest innovatieve en winstgevende makelaar in de streek ten noorden van Antwerpen. Bel mij op 0475 755420 of boek een eerste telefonische kennismaking van 15 minuten via onderstaande knop

Wat kan je verwachten van een telefonisch kennismakend gesprek?

 • Er wordt getoetst van jouw huis, appartement of grond wel valt binnen mijn werkgebied en expertise
 • Ik stel mij zelfs voor zodat je mij alvast leert kennen
 • Ik luister naar wat voor jou belangrijk is bij de verkoop en ik laat je weten of dat duurzaam is
 • We boeken een afspraak om ter plaatse te komen voor een verklaring van de woning en een analyse wat de woning kan ontdekken met de juiste aanpak.

Wat zeggen klanten over Patrick Oostens van Immo P?

sven cooremans

uit Mortsel

Verkocht aan de eerste bezoeker!

Ik ken Patrick al heel lang, maar dat hij zo goed kan verkopen, wist ik niet. Hij slaagde erin mijn appartement te hebben, dat ik verhuurde in Antwerpen, te verkopen aan de eerste bezoeker. Ook bij mijn zoon verkocht hij hun huis op 1 dag. Dat kan geen toeval zijn. Dit is een krak in zijn vak.

kristel siebens

uit Wuustwezel

Er zijn echt wel verschillen tussen makelaars

Na 6 maanden bij een andere makelaar die bijna geen bezoekers had, werd het via jouw op 2 weken verkocht en aan dezelfde prijs. Ik weet hoe het komt: jouw rondleiding en uitleg die je geeft aan de kopers is veel positief en bekender.

Petra Lumbeeck

uit Brasschaat

Stormloop aan bezoekers

Beste Patrick, hartelijk bedankt voor de snelle verkoop van ons huis in Berchem. Het was een echte stormloop. Wij zijn heel tevreden dat wij de gevraagde prijs hebben gekregen

Wat doet Patrick van Immo P méér dan andere makelaars?

 • Ik schrijf een originele en aantrekkelijke tekst voor de advertenties, zodat mensen verleid worden om een afspraak te boeken. Geen copy/paste van een andere woning die te koop staat of geen saaie opsomming van het aantal kamers. Het maakt een groot verschil in het aantal reacties.
 • Ik hanteer een unieke verkoopstrategie waarbij kopers niet meer afpingelen op de prijs . Met deze vaste prijsmethode wordt u de allerhoogste verkoopprijs. Je hebt bovendien als verkoper ook de zekerheid wat jouw huis of appartement gaat brengen en je kent exact het budget voor jouw nieuwe woonst.

Hoe verloopt de samenwerking met Immo P?

 • Stap 1: ik maak een schatting van de woning en bepaal mee met jou welke strategie (vraagprijs, biedprijs of vaste prijs) de hoogst haalbare verkoopprijs succesvol is. Deze ligt meestal 8% hoger dan de werkelijke waarde.
 • Stap 2: ik zorg voor alle gevestigde documenten, foto's, video en teksten voor het adverteren. 
 • Stap 3: ik adverteer op alle mogelijke manieren . Imoweb, Zimmo, Immoscoop, Immovlan, Facebook, Instagram, Youtube worden allemaal gebruikt om kopers te bereiken. In de grensstreek adverteer ik ook op de belangrijkste Nederlandse site Funda via een bevriende Nederlandse makelaar. Zo garandeer ik dat iedereen die op zoek is naar jouw woning, ze ook gezien heeft.
 • Stap 4: ik kom langs met potentiële kopers . Ik plan dit zoveel mogelijk verschillende op 1 of 2 dagen per week. Door kopers vlak na elkaar te laten komen, verhoog je de druk en zullen ze ter plaatse beslissen.
 • Stap 5: Er wordt een koper gevonden en deze wordt onmiddellijk financieel gecontroleerd of hij een lening kan krijgen  via mijn software als kredietmakelaar. Er wordt onmiddellijk een eerste bindende verkoopovereenkomst ondertekend. Ik maak dan daarna een uitgebreid compromis op dat wordt nagelezen door uw notaris en ondertekend. Jouw woning is dan verkocht!

Ben je benieuwd wat die aanpak voor jouw woning betekent en hoeveel meer winst je volledig kunt maken, bel dan naar 0475 755420 of boek een gesprek rechtstreeks in mijn agenda via onderstaande knop.

Bij Immo P ben je er zeker van dat alle stappen bij een verkoop perfect verlopen. Daardoor bereik je jouw hoogste verkoopprijs


Over Patrick Oostens

Ik ben afgestudeerd als master in financiële- en handelswetenschappen. Een stevige basis om goede zaken te doen en administratief sterk te staan. Vanaf mijn eerste baan in 1995 ben ik rossen makelaar geweest. Eerst in verzekeringen, daarna ook in kredieten en sinds 2006 in vastgoed. Bijna 30 jaar ervaring hoe je een klant het beste benadert. Ik ben heel eerlijk en correct en streef er altijd naar om iedereen een goed gevoel te geven bij zijn aankoop en verkoop. Ik streef er niet naar de grootste makelaar te worden, wel de beste, waarbij de klant op de eerste plaats komt, niet mijn zakencijfer. In mijn vrije tijd golf ik graag, speel ik zwembad en wandel graag in de natuur met mijn vrouw Leen.

Wat zeggen andere klanten over Patrick Oostens?

stefan en veerle rabijns

uit Stabroek

Topmakelaar!

In Stabroek voorgaanden zich onderscheiden woningen te koop. Wij zochten daarom een makelaar die voor ons het verschil kon maken. Patrick was voor ons een grote onbekende. 

Vanaf het eerste contact hadden we een goed gevoel. Er werd een realistische vaste prijs afgesproken.

Een week later hadden we alle benodigde attesten en ging de woning online. De tweede bezoeker kocht dan ook meteen het huis.

Maar daar stopt het niet.

Patrick blijft alles meewerken tot de eindelijke verkoop.

Volgens mij is het verschil met grotere makelaars immens omdat Patrick zijn dossier kent.

Hij is dan ook altijd bereikbaar en weet welke componenten het gaat.

Topmakelaar!

ambrosius smets

uit Essen

Correcte makelaar

Ik kocht mijn droomwoning via Patrick. Hij geeft een zeer correcte en romantische uitleg over de woning. Het was wel een heuse stormloop op de woning met een hele dag bezoekers elke 30 minuten. Wie eerst ja zei, had de woning, wat ik dan ook gedaan heb. Nog geen tweede spijt van.

Veel gestelde vragen

Hoe zorg je ervoor dat je de commissie van een makelaar terugverdiend?

Een goede makelaar kost niets, maar brengt geld op. Dat is dan ook de belangrijkste reden om Immo P in te schakelen voor de verkoop van jouw huis of appartement. Ik verkoop woningen meestal 8 % duurder dan wat ze waard zijn. Er worden verscheidene verkoopstrategieën toegepast waardoor, voor de kopers die langskomen, het huis stijgt in waarde en de aangeboden verkoopprijs een koopje lijkt. Dat is nu eenmaal de kunst van het verkopen aan een vaste prijs en weten wat je moet vertellen tijdens een rondleiding.

 

Welke kosten zijn er als er niet wordt verkocht?

Het komt eigenlijk maar eens om de 3 jaar voor, maar als ik een woning niet verkocht krijg, hoef je mij niets te betalen. Dat heet het principe van no cure, no pay. Je loopt dus geen enkel risico door mij als makelaar in te schakelen. Als ik verkoop, heb ik voor jou 8 % meerwaarde gecreëerd. Als ik niet verkoop, heb je geen enkele kost.

 

Wat maakt Immo P speciaal?

Immo P is de enige makelaar die 3 verschillende verkoopstrategieën hanteert : een klassieke vraagprijs, een biedprijs en een vaste prijs. Dit afhankelijk van welk soort woning dient verkocht te worden. Ik ben gespecialiseerd in jouw woning te verkopen aan een vaste prijs. Daarmee weet je op voorhand wat het resultaat zal zijn, wordt er niet afgepingeld door de kopers en behaal je de hoogste mogelijke prijs. Deze formule is dan ook de meest succesvolle.

 

Ontdek de meest succesvolle strategie voor de verkoop van jouw huis. Vraag een vrijblijvend gesprek.